Den 8 januari 2008

Du mitt änglabarnbarn som aldrig fick ta första andetaget till denna jord. Varför????
Varför är Gud så orättvis??  Detta lilla vackra gossebarn som fick namnet av sina gråtande föräldrar då han låg i sin fars armar livlös. Varför fick inte han komma som var så efterlängtad och älskad?
Hur kan man trösta sin dotters så fruktansvärda förlust av sitt BARN!!

Hur tröstar man lilla Hugo som väntat på sin lillebror med stor förväntan. Hur tröstar man en stolt Far som just fått sin andra son?
Jag kan inget ändra på det som skett hur jag än vill, så himla mycket jag vill ,ska ni veta. Jag kan bara älska dom och tänka på dom ge dom omsorg och älska lilla ängeln Emil.

Bilden av Emil på förlossningsbordet utan skrik och bilden av hans föräldrars första blick på sitt livlösa barn kommer aldrig försvinna från min näthinna. Kanske blekna med tiden men aldrig försvinna.
Rösterna från deras ångest och sorg gråt kommer alltid att följa mig.

Aldrig ska jag glömma lilla Hugos, 2 år gammal, fråga när jag hämtar honom från dagis och måste berätta att lillebror aldrig kommer att få komma hem, gråter bebisen då?
Nej bebisen gråter inte. Så mycket som blev tvunget att förklarats. Ni ska veta hur hemskt stor förlusten är för detta lilla barn som väntat så mycket. Så starka reaktionerna varit.
Hugo är ett mycket klokt barn och jag vet att han kan trösta.  Jag tackar för att han finns och att dom har varandra.

Det har aldrig funnits någon som sagt att livet är rättvist. Jag har aldrig hört någon säga det.
 

 Du mitt lilla barnbarn i himmelen
Som aldrig fick ta ditt första andetag
du är saknad av din mamma varje dag
din pappa och storebror.
Sorgen är tung i allas hjärtan,
din familj du aldrig träffa var stor.
Vi är många som älskar dig genom smärtan.
En dag vi träffas men långt dit ännu
på jorden vi  ännu en tid måste stanna.
men du finns alltid här i våra hjärtan
och väldigt varmt och nära din mamma.

                                                                   Kram  Mormor



Nyårsafton

På dagen blev det endel tv tittande för mig och Zandra.

Till middag blev det  en förätt med fyllda avacados huvudrätt klyftpotatis med rosmarin och fläskfile med bearnesesås och stekta champinjoner i brun gräddsås.
Jag åt samma sak men fläskfilen utbytt mot stekt  lax (ej hårdstekt) blev mycket gott.
Till efterätt åt vi en apelsinmousse med chockladstänger. Det var gott.
När klockan var nio åkte vi till Zandras kompis Linda och inväntade tolvslaget. Dom hade lite gäster och det var väldigt trevligt.
Blev bjuden på kaffe med annorlunda kakor som var supergoda. Även en efterätt till blev serverad glass med jordgubbsgele (kan stava till Gele nu) och blandade frukter. Alldeles för gott hela kvällen. Zandra och jag hade ju mumsat i oss godis också.
Ungdomarna fick chockladmousse serverat i fina glasskålar. Lindas mamma är nog också en matmamma. Det fanns mycket gott att tugga på där.
När klockan var tolv gick vi ut och skålade i cider (naturligtvis alkoholfri) och skådade fyrverkeriet. Tjugo minuter senare satt vi i bilen på väg hem igen.
Vi hade ju varit smarta och bäddat upp innan vi åkte så båda kröp ner i min soffa och såg "Sally möter Harry".
Sen sussa vi. Fick gå upp två gånger mellan två och fyra för att kissa då jag druckit så mycket kaffe och läsk och cider. Det var lite tråkigt. Så skönt att bara få sova tills det är dags att vakna.
Vi vaknade vid 9 sen har denna dag varit lite mysig. Inte varit ute. Pysslat hemma sett TV ätit bakpotatis med skagenröra och sallad. Vi har också smockat i oss sista chockladen så det får vara bra med godis nu på ett bra tag framöver.
Ska jag nu samla mig till en arbetsdag i morgon efter denna härliga ledighet jag haft? Huuur??? Usch!