Öland dag 2

Uppe med tuppen :) Finns faktiskt en tupp här på gården som galer varje morgon.
Ute vid sextiden. Ösregn och tjock dimma.
Bra med bra regnkläder. Vinden var helt stilla , inte kallt men lite rått. Fin morgon och hela dagen.
Det slutade inte regna förrän på eftermiddan. Har varit med Kalle och Annika och Elisabeth hela dagen.
Har fått ett nytt kryss idag, en kortålärka, tyvärr i min ensamhet har jag ingen att skåla in den nya arten med.

Nu ska ni får höra nåt igen...nu ska jag bjussa på mina brister igen...varsågod här kommer det...
När det slutat regna och jag ville ta fram kameran så funka den inte...gissa varför...blä...jag hade glömt batteriet här på bordet i morse!!! Snyggt va? Så nu blev det inga bilder från den här dagen.

Det har annars varit en fantastisk dag med mycket fågel. Jag var ensam en stund för de andra skulle handla då åkte jag in till en lund som jag brukar vara i som ligger nära allvaret. När jag kom in i lunden så häpnade jag hur vackert det var. Alla sippornas färger låg blandade som en blomstermatta på marken blått vitt gult blandat med en del andra ölandsblommor.  Buskar och träd hade slagit ut mer än på andra ställen. Stigen låg VÄLmarkerad brun slingrande utefter marken och på vissa ställen hade buskarna växt ihop så dom bildade en portal över stigen.
OCH JAG HADE INGEN KAMERA!  Vill ju så gärna dela med mig av upplevelser. Få se om tiden räcker till så provar jag i morgon. Jag glömmer inte två gånger :) :)

Nu har jag också fått reda på vilka rovfåglarna var jag hade i Thailand. Jag gissade ju att dom tillhörde Gladafamiljen. Sättet att flyga i flockar över byte, sättet att flyga överhuvudtaget, vingformationen, men inte stjärten, den hade ingen klyven stjärt. Det var i allafall BramhinGlador. Kul att jag inte var helt ute och cyklade.
Har mina ljusa ibland he he. Nu ska jag skriva in dagens arter. Vilket är ganska många tillskott från igår. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback